MISSTRÖSTAR…

Pratade med en barnmorska på Huddinge imorse och hon sa, först och främst, att hon inte gillar de tester som har blinkande och fast gubbe. Bättre att ta dom som antingen har rund ring eller fast gubbe då det är förvirrande med blinkande. Så imorgon får det bli nya tester. Det andra hon sa var att ibland ger inte test fullt utslag och då är det ändå ingen bra månad att göra försök på så då är det bättre att avbryta. Det tredje hon sa var att min slemhinna hade sett ganska tunn ut på dag 10 så det SKULLE JU KUNNA VARA så att den är försenad. Vi skulle ge det imorgon med. Jag tar två tester imorgonbitti och ser vad jag får. Får jag blinkande avbryter vi, får jag rund ring avbryter vi men får jag fast gubbe, ja då kanske det blir av?!

Jag har ju alltid haft väldigt regelbunden cykel (fram tills äggplock och behandling) så oddsen är väl inte så höga på att den är försenad. Då är det väl mer att den helt enkelt inte gett utslag för att det inte var en ”bra” ägglossning. Eller, om vi ska ha stolpe in i livet någon gång, så är den sen och imorgon får jag fullt utslag på stickan. Hoppet lever ju men tron på att det ska bli så är låg…väldigt låg. Att jag skulle få fast gubbe imorgon känns lika troligt som att Trump skulle avsäga sig presidentskapet och låta en vettig person leda landet =)

Försöker tänka att det inte var meningen denna månad om ägglossningen inte visade sig och tänker att februari så fall är vår månad istället. Jag får möjligheten att spela lite mer innebandy (som jag älskar), och komma i lite bättre form inför graviditeten. Vad gör 4 veckor till om jag nu redan väntat sen den 23 november på denna återföring? (Jättemycket då jag inte ser något purpose med livet förutom att bli gravid haha, men man får ju intala sig saker) Blä, skit, suck, stön. Nåja, tiden för oss kommer. Håller mina tummar SVINHÅRT för en fast gubbe imorgon. Tack för ert stöd, hörrni, BÄST är ni =)
3673293_2048_1152

18 thoughts on “MISSTRÖSTAR…

  1. Ja men det är ju goda nyheter tycker jag, vi fortsätter hålla tummarna hårt! För den delen känner jag nog till det där med att kroppen spelar ett spratt fast den alltid funkat lika innan… Har både läst om andra och erfarit det själv, att sånt som alltid varit regelbundet plötsligt slår helt fel. Men det sägs ju att en kvinna ägglossar ca 10 ggr per år, dvs i ett par menscykler per år lossnar inte ägget, av en eller annan orsak. Så det ska väl vara helt normalt, OM det skulle vara så för dig nu.
    Jag har en gång för typ tre år sen använt såna där blinkade stickor och då hade jag 4 blinkande dagar innan fast. Men man kan säkert ha fler dagar också, hoppas hoppas den är fast i morgon! Själv föredrar jag stickor med färgade streck så man själv kan se om de blir starkare eller svagare. Om du har erfarenhet av sådana så kunde du kanske kolla vad den ger för färg och om den är på väg uppåt eller nedåt? Jag använder alltid dem, och om jag någon gång använt gubbe-sticka använder jag ändå färgstickorna vid sidan om så jag har koll på situationen. Men en del hatar ju färgstickorna så gör som känns bäst 🙂
    Och jag tänkte också föreslå att fråga om du får komma på extra UL, om de inom offentliga vården går med på sånt. Om inte så skulle jag eventuellt kolla upp privat, så du får veta vad som hänt/inte hänt. Men egentligen kanske det inte har någon betydelse då ni redan har en plan. Har bara själv så stort kontrollbehov och vill veta precis vad som händer 😀
    Hur tjock var livmoderslemhinnan på dag 10 då? Hurdan har din slemhinna annars varit, tunn, tjock normal..? Min går upp till knappt 7-8mm vilket är i tunnaste laget men det lär vara över gränsen och det lär inte finnas nåt man kan göra åt saken.
    Och som du säger är 4 veckor hit eller dit ju ingenting om man tänker framåt till barnets födsel osv, är det 4v tidigare eller senare 🙂 Fast jag vet nog hur timmarna och dagarna kan kännas långa, men om man tänker logiskt så är det ju ingen skillnad 😉 Men än håller vi tummarna att det ska lyckas nästa måndag….!
    Själv började min mens igår med värk, men först idag på allvar. Vilket också är konstigt, den helvetiska värken börjar alltid ca 2h innan mensen, men nu ett helt dygn…?!?! Universum spelar oss alla ett litet spratt.. På onsdag tar jag till första sprutan, delvis glad och förväntansfull, delvis ledsen att vi inte lyckades naturligt fastän vi låg i så in i H-te denna månad också… 😦 😀

    Like

    1. Ja, det kanske är precis vad som händer denna månaden, att jag inte ägglossar eller att den är sen. Hoppas såklart på det senare men tror mer på det första…
      Jag har aldrig använt stickor utan alltid använt digitala men jag kanske ska köpa sådana där stickor! Prova med allt man kan för att få ett så bra svar som möjligt!
      Ja, jag ska fråga om ett extra UL imorgon när jag ringer, så får vi se vad de säger, hoppas de går med på det, men tveksamt nu efter att ägglossningen redan varit (troligtvis), kanske att jag skulle fått kommit på ett UL i fredags, det hade varit närmare och kanske kunnat gå och se mer säkert. Så nästa cykel kan man kanske be om två UL innan ägglossning..

      De sa inte exakt hur tjock den var, men hon sa i telefon att hon såg i journalen att den sett tunn ut i måndags. Innan, vid behandlingar, på Sophiahemmet och på Huddinge har de sagt att den sett ”tjock och fin ut” inför ägglossning men vad det betyder exakt vet jag ej…ska fråga noggrant imorgon.
      Tack för alla dina frågor, det ger mig mer frågor att ställa till dom, tacksam för din kunskap=)

      Härligt att den är igång men att den inte är som vanligt? Hur less blir man! Kroppen är bra märklig allså, hur den leker med ens psyke! Kan den inte bara vara som den alltid varit och agera som alltid innan?

      Härligt att ni får kicka igång på onsdag men ledsamt att det inte gick naturligt denna gången heller. Vilket jävla helvete det är denna process! Varför kan inte kroppen bara ge oss NÅGOT!!!! Blir så jävla frustrerad, varför så svårt, något som så uppenbarligen är så lätt för andra Sen så, så länge mensen ej kommit så vet man ju aldrig MEN hatar själv när folk säger så till mig, för man känner sin kropp så väl… Håll mig uppdaterad på vad som händer! =)

      Like

      1. OM det blir en ny FET och du kör med Letrosol så behövs knappast mer än högst ett UL, eftersom det inte är så noga med något annat än livmoderslemhinnans tjocklek. Oftast brukar man väl inte ta annan medicin eller försöka styra ägglossningen inför FET då Letrosol är enklast. Och det stämmer ju att om din ägglossning redan skett så har det ingen betydelse eftersom man inte i efterhand kan säga när den skett, så det hjälper inte. Min har skett allt mellan dag 12 och 19 så för mig hade det varit möjligt att den ännu är på väg, även om 15-16 är det normalaste för mig. Om den fortfarande blinkar så låter det ju som om den kunde slå om i morgon… Spännande! Samtidigt förstår jag frustrationen, men försök stå ut! I morgon är i varje fall ovissheten slut.
        Jag hoppas nog varje månad att undret skulle ske, inget fel har ju hittats och först sade läkarna bara att försök på ni, allt ser bra ut. Så man hoppas ju ännu att det skulle funka naturligt, då man inte får gå på behandling (pga julen…)…även om jag förstår att chansen börjar bli minimal. Själv har jag varit lite nere på sista tiden, blir nästan sur då någon nämner något om barn eller jag ser nån med barn. Känns som att livet vore så mycket enklare om man bara kunde få en liten familj… Få sluta kämpa dag ut och dag in med dessa saker! Jag vet ju att det inte löser andra problem i livet men man kanske kunde sluta känna sig konstig och defekt och misslyckad. Om man bara kunde få ett barn och bli “normal” igen, gå igenom det som alla andra får gå igenom. Om man bara kunde få oroa sig över värdsliga ting och inte över att förbli barnlös och bitter och avundsjuk. Bitter och avundsjuk på alla 95% av befolkningen som får ett barn. Även om jag vet att livet inte blir perfekt och barnet säkert för med sig en annan sorts oro och stress, så vill jag hellre vara normal och ha liknande problem som alla andra och kunna dela dem med mammor i hela landet, än att vara barnlös, då ingen riktigt förstår en och hur det känns och hur ledsen och bitter man är…

        Like

      2. Okej, så bara ett UL om det blir stimulerad, good to know! Nej, precis, att ta ett UL efter ägglossning känns ju meningslöst så blir det blinkande/rund ring så får vi satsa på nästa månad =)

        Det lät bara på barnmorskan som att om jag normalt har den typ runt 14-15 så skulle det inte ske att jag får den sent en gång, men visst kan hon ha fel, de vet ju inte allt. Eftersom jag körde inseminering i augusti/sept/oktober så var det länge sen vi körde med stickor så kommer inte ihåg vilka dagar jag reggade då. Tog bort appen jag skrivit ner i… aja, som du säger, antingen visar sig den fasta gubben imorgon eller så är ägglossningen över =) Det är bara att vänta (värsta meningen i världen haha)

        Ja det där hoppet känner jag så väl igen. Alla säger jamen man vet aldrig, denna gång kan det vara annorlunda och visst kan det det men 99 av 100 är det samma som alltid annars. Där är INGET fel på oss och varför går det då bara inte?
        Att få börja fundera över barnnamn och hur vår lilla familj ska leva, det ekonomiska, hur vi ska lägga upp våra dagar med hämtning och lämning, alla aktiviteter vi vill göra med barnen, inreda barnrum, ALLT sånt får alla andra börja fundera över utom jag (vi) och det är så ledsamt när man hör alla runt om sig prata om det. Få beklaga sig över för lite sömn (skulle önskar jag hade ngt som störde min sömn) och få längta efter egen tid (som jag har massor av idag) men ingen förstår varför man längtar så mycket. Och också, jag önskar gärna två barn, 34 år i april, tiden går emot mig, klart man önskar att det ska ske NU!
        Ja ledsen och bitter är bara förnamnet, kommer aldrig orka vara den som förblir barnlös… 

        Like

  2. Ja jag blandade med Letrozol men det är inte den 🙂 ett liknande litet piller hur som helst.
    Ja jag vågar inte ens tänka på fler barn, även om jag drömt om tre. Det hade vi kunnat hinna med om vi lyckats inom normal tid, men nu känns det som om ett barn redan vore högsta vinst. Även om det känns ledsamt att ge upp drömmen på fler barn nu ren 😦 Men jag försöker tänka att ett barn vore underbart det med, kanske man kan göra mer saker med ett barn än med fler till och med? Ja hellre ett än inget… Jag närmar mig också 35-årsgränsen, vilket känns som ett avgrundsdjup!

    Like

    1. Alright =) Ja jag drömmer också om fler, typ två men hellre ett än inget såklart, precis som du säger. Men vi ska nog hinna med iaf två! Detta året får vi vårt första och sen är det bara upp på hästen igen direkt när vi fött haha. Innan 35 ska vi iaf ha ett!

      Like

  3. Hej!
    Har precis hittat din blogg och slås av din positiva attityd. Vad skönt att du kan vara sådan! Jag lyckas ibland, men långt ifrån alltid. Din inställning är som en vitaminkick, tack för det 🙂

    Like

    1. Hej, Vad roligt att du hittat hit och vad GLAD jag blir av din kommentar, tack! Jag har också mina moments då livet är skit och inget känns pepp men försöker ändå peppa till och vill också sprida peppen till mina medsystrar i detta =) Kul att du känner så, du gjorde min kväll med den kommentaren. Tack och KRAM!

      Like

  4. “Att blinka eller inte blinka, det är frågan” Haha, sorry för dålig Shakespeare-humor. Är så spänd på om den blinkar eller inte idag! Du måste uppdatera när du testat! Kom igen nu gubbe, bli fast:) Kram!!

    Like

Leave a comment